Pogovor z Miho Podgornikom, ki je z Ivico Kosteličem v ekstremnih razmerah, ob vetru, ki je pihal tudi s hitrostjo do 120 kilometrov na uro, in temperaturah, ki so se ustavile tudi pri 40-ih stopinjah pod ničlo, s smučmi prečkal Grenlandijo. Za 582 kilometrov dolg podvig sta potrebovala dobrih 18 dni.

Miha Podgornik je z Ivico Kostelićem v ekstremnih razmerah s smučmi prečkal Grenlandijo. 18 dni, monotonija puščave in ozebline

Miha Podgornik je z Ivico Kostelićem v ekstremnih razmerah, ob vetru, ki je pihal tudi s hitrostjo do 120 kilometrov na uro, in temperaturah, ki so se ustavile tudi pri 40-ih stopinjah pod ničlo, s smučmi prečkal Grenlandijo. Za 582 kilometrov dolg podvig sta potrebovala dobrih 18 dni. “Ko prideš s takega podviga, znaš ceniti male stvari. Da imaš elektriko, tuš, take stvari.”

“Ko sem se na koncu pogledal v ogledalo, sem se ustrašil.”

Miha ima tudi nekaj nasvetov za morebitne norce, ki bi mogoče šli na podobno avanturo. “Moraš se res odklopiti. Cele dneve gledaš eno in isto, monotonija puščave. Možgane moraš dati na minimum.

Pogovor z Ivico Kostelićem – tudi zanj je bila avantura na Grenlandiji najtežja v vsej športni karieri

Aleš Smrekar