Jožica Hafner je sodelavka arhiva RTV Slovenija, dobitnica nagrade kosobrin, namenjene sodelavcem neavtorskih poklicev za izjemen prispevek k slovenskemu filmu in televiziji.

Jožica Hafner je sodelavka arhiva RTV Slovenija, dobitnica nagrade kosobrin, namenjene sodelavcem neavtorskih poklicev za izjemen prispevek k slovenskemu filmu in televiziji

Znanje Jožice Hafner je ogromno. Raziskovalno delo, poznavanje arhivskih 'zakladov' in prizadevnost visoko cenijo vsi uporabniki arhiva RTV. Na Televiziji Slovenija je kariero začela kot lektorica v informativnem uredništvu: "Takrat je bil to izjemno spoštovan poklic." Kritična gledalka pravi, da so oddaje RTV Slovenija še vedno najboljše.

"Filmski arhiv TV Slovenija je najobsežnejši arhiv v Sloveniji. To je več kot 30.000 filmov v dveh kleteh. Digitalizacija arhiva pa bo trajala še vsaj 20 let. Ampak to je teoretični odgovor, ne vemo, kolikokrat se bo tehnologija še menjala."

Kandidata sta bila še:

Matej Gregorčič, direktor podjetja Viberate, ki razvija inovativno platformo za povezovanje glasbenikov in organizatorjev dogodkov z vsega sveta. V eni od najuspešnejših kampanj množičnega financiranja na svetu so v slabih petih minutah prodali vse kripto kovance, vredne več kot 10 milijonov dolarjev.

Matevž Čelik, arhitekt in direktor Muzeja za arhitekturo in oblikovanje, zaslužen, da se je pod njihovim pokroviteljstvom vzpostavil Center za kreativnost – interdisciplinarna platforma na področju arhitekture, oblikovanja, umetnosti in dediščine. Za projekt so pridobili evropska sredstva v vrednosti dveh milijonov evrov.

Za poslano SMS-sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu in tudi zgodbe otrok v stiski smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Rok Kužel