Znanje v našem zdravstvu ni problem, težava je organizacija

Ime tedna je Brigita Drnovšek Olup, oftalmologinja z Očesne klinike UKC Ljubljana, prva dobitnica mednarodnega priznanja ESOPRS za delo na področju očesne plastične kirurgije

Brigita Drnovšek Olup
foto: Ziga Zivulovic jr. / Bobo

Ime tedna je postala Brigita Drnovšek Olup, oftalmologinja z Očesne klinike UKC Ljubljana, prva ženska, dobitnica mednarodnega priznanja ESOPRS za delo na področju očesne plastične kirurgije. Priznanje so ji podelili predvsem zaradi njenih inovativnih metod pri laserskem zdravljenju, ki so postale uveljavljene v Evropi in svetu.

“Očesna kirurgija me je vedno zanimala, do danes mi še ni bilo žal. Sem tudi enako spretna z obema rokama, to pomaga.”

Kandidata sta bila tudi:

Primož Roglič, kolesar, ki je postavil nov mejnik v slovenskem kolesarstvu. Potem ko je poleti postal prvi Slovenec, ki je zmagal na kateri od etap Toura, je na SP v Bergnu postal svetovni podprvak v kraljevski disciplini – kronometru. Zaostal je le za svetovnim prvakom Dumoulinom in pred legendarnim Froomom zasedel drugo mesto.

Irena Lačen Benedičič, direktorica Gornjesavskega muzeja Jesenice, pod okrilje katerega sodi Slovenski planinski muzej, najboljši slovanski muzej. Nagrado živa, ki so jo poimenovali po slovanski boginji je med 23 muzeji iz 11 slovenskih držav prejel zaradi domačega vzdušja v njem, izdelano vizijo in svojo edinstvenostjo.

Za poslano SMS-sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu in tudi zgodbe otrok v stiski smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Rezultati

Loading ... Loading ...