Ime tedna je Rok Sanda, režiser predstave Ikarus, ki je nastala pod okriljem društva Mali Petelin iz Senovega in je dobitnica matička za najboljšo predstavo na 55. Linhartovem srečanju amaterskih gledaliških skupin. Predstavo Ikarus odlikuje zanos zasedbe, kar z režijo in humorjem ustvari avtentično celoto in angažirano gledališko doživetje, so zapisali v utemeljitvi.

Ime tedna je Rok Sanda, režiser predstave Ikarus, ki je nastala pod okriljem društva Mali Petelin iz Senovega in je dobitnica matička za najboljšo predstavo na 55. Linhartovem srečanju amaterskih gledaliških skupin. Predstavo Ikarus odlikuje zanos zasedbe, kar z režijo in humorjem ustvari avtentično celoto in angažirano gledališko doživetje, so zapisali v utemeljitvi.

"Antično temo o Ikarusu smo aktualizirali. Ljudje rabijo željo in idejo, za katero lahko stopijo, da lahko preživijo."

Na tekmovanju so sicer po njegovem mnenju lahko videli zelo kakovostne predstave. "Amaterske predstave se od profesionalnih razlikujejo po tem, da amaterji nimajo formalne izobrazbe, nabrati morajo izkušnje."

Kandidata sta bila tudi:

Saša Novak, raziskovalka na Institutu Jožef Stefan in neumorna promotorka znanosti. V  okviru projekta Znanost na cesti so pri nas prvič pripravili Znanstveni slam, na katerem mladi znanstveniki kratko in duhovito predstavijo svoje delo izven raziskovalnih inštitucij nestrokovni javnosti. S tem je dokazala, da se ob znanosti lahko tudi nasmejimo in zabavamo.

Andrej Božič, generalni direktor Steklarne Hrastnik, prejemnik priznanja Manager leta 2016. Steklarno, ki je bila leta 2010 tik pred stečajem, je prestrukturiral, sanacijo gradil na ohranitvi delovnih mest in motivaciji zaposlenih, iz nekdanjega bolnika z večmilijonsko izgubo pa ustvaril uspešno, inovativno in izvozno usmerjeno podjetje.

__________

Glasujem za ime tedna ...

Rezultati

Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke.  Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj.

Tadej Košmrlj