Luka Snoj, vodja jedrskega reaktorja Triga

dr. Luka Snoj, vodja reaktorja
foto: Maja Ratej

Ime meseca junija je Luka Snoj, vodja jedrskega reaktorja Triga, ki v okviru Inštituta Jožefa Stefana deluje že 50 let, začetek delovanja reaktorja pa je pomenil začetek jedrske dobe za Slovenijo. 

Kandidati so bili tudi:

-Simon Horvat s Kemijskega inštituta  kjer so v sodelovanju s škotskimi kolegi odkrili gen za vitkost, ki odpira nove možnosti razvoja zdravil za z debelostjo povezanim diabetesom.

-Andrej Cvernjak, prvi človek projekta Udarnik Mladinskega centra Velenje, ki je prejel ključno priznanje za kolektivno delo in naziv Naj prostovoljski projekt 2015.

-Daca Perne iz Kulturnega društva Tabor Podbrezje, kjer je Ivana Kobilica ustvarila svojo najbolj znamenito sliko Poletje in kjer so ji postavili prvo spominsko znamenje pri nas.

_________________________

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke.  Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Več informacij o projektu smo zapisali na posebni strani, vsak teden pa bomo na Valu 202 pripovedovali zgodbe otrok, ki potrebujejo vašo pomoč.

Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.