Izbrali ste ime tedna!

"Po nesreči čutiš, da se ljudem smiliš. Kasneje je veliko odvisno od vsakega posameznika"

Izbrali ste ime tedna! David Razboršek je gonilna sila gibanja "Še vedno vozim - vendar ne hodim". V okviru Zavoda Vozim, na delavnicah mlade voznike ozaveščajo o pomenu varnosti v cestnem prometu ter opozarjajo na slabo kulturo vožnje, ki je še vedno krivec hudih prometnih nesreč s trajnimi posledicami.

"Nagrada Ime tedna pripada tudi kolegom, ki delijo te zgodbe."

Kandidata sta bila tudi:

Gregor Strmčnik, župan Ankarana, ki je prenovljeno plažo pod Valdoltro v celoti namenil domačinom. Poleg brezplačnih prevozov in petih parkirišč je organiziranim počitniškim varstvom ter brezplačnemu napitku za otroke dodal tudi številne zanimive vsebine.

Aljaž Krivec, literarni kritik, ki v ospredje postavlja analitičnost in razumljiv način pisanja. Za konsistentnost svojih kritičnih zapisov, ki odpirajo prostor za razmislek, so mu pri Društvu slovenskih pisateljev podelili Stritarjevo nagrado za mlade, obetavne kritike.

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke.  Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Val 202