Matej Poplatnik je imel dolgo, razgibano pot do slovenske reprezentance. Letos se mu je pri enaintridesetih izpolnila velika želja, da je zaigral za izbrano vrsto. Prej je bil trikrat najboljši strelec druge lige, odšel igrat v Bolgarijo, pa v Indijo, kamor ga je vabil Dimitar Berbatov. Igral je za Keralo, pogosto odšel do Maldivov, ki so od mesta Kochi oddaljeni le eno uro.

V tujini se je najbolje počutil na Škotskem, kljub temu, da je bila liga tam fizično izjemno zahtevna. Tekmec mu je na eni tekmi zlomil ličnico, pa sodnik sploh ni piskal prekrška. A te izkušnje mu zdaj pomagajo, pravi. V minuli sezoni je bil znova najboljši strelec druge lige, v tej pa je tretji strelec prve in ključni člen četrtouvrščenega Brava.

Poplatnik razlaga, zakaj se je kljub zanimanju bogatejših klubov pozimi odločil podaljšati pogodbo s Šiškarji in kako zdrav način življenja, torej dovolj spanca, pravilna prehrana in dobra regeneracija pripomorejo k temu, da lahko zdaj igra bolje kot v mlajših letih.

Poplatnik debatira s trojico valovskih nogometnih novinarjev, z Boštjanom Janežičem, Markom Cirmanom in voditeljem Luko Petričem.

Luka Petrič