Gost je eden najboljših slovenskih branilcev vseh časov Mišo Brečko. Zasavec je odigral 77 tekem za izbrano vrsto, zadnji dve leti pa je bil selektor reprezentance do 17 let. Popeljal jo je na evropsko prvenstvo, kjer je kot prva slovenska ekipa zmagala na enem od mladinskih velikih tekmovanj.

Mišo Brečko si želi, da bi se v Sloveniji izboljšala nogometna infrastruktura, predvsem kakovost igrišč za vadbo. Le tako bo več mladih igralo nogomet, več jih bo ostalo v nogometu, posledično se bo povečal bazen igralcev, iz katerega črpa reprezentanca. Hkrati je to tudi vložek v zdravo družbo, pravi Brečko, ne samo nekaj za tiste, ki bodo nekoč živeli od nogometa.

Devetintridesetletnik z ekipo valovskih nogometnih novinarjev, z Boštjanom Janežičem, Jožetom Pepevnikom, Markom Cirmanom in voditeljem Luko Petričem, govori med drugim o nekdanjih soigralcih, ki so ga najbolj navdušili, na primer o Vincentu Kompanyju, pa o razpoloženju v reprezentanci, ki je odšla v Južno Afriko, zelo tekmovalna je bila, poudari. Slišite lahko tudi zgodbo o veseljačenju po preboju na svetovno prvenstvo, ko sta se z Milivojem Novakovićem pozno vrnila iz Slovenije in končala v nemilosti trenerja Zvonimirja Solda.

Luka Petrič