Matjaž Kek je gost prve letošnje epizode podkasta. Selektor nogometne reprezentance razlaga, zakaj je predlani spremenil sistem igre. Odločil se je za 4–4–2, ker je razmišljal, da bo reprezentanca z dvema napadalcema v konici, s Šporarjem in Šeškom, bolj kakovostna kot s tremi igralci na sredini igrišča.

Kek meni, da reprezentanca potrebuje tekaško sposobne igralce, da je to najpomembnejše v igri izbrane vrste. "Če bomo dovolj agresivni in dovolj tekaško sposobni, ne bomo imeli težav s taktičnimi postavitvami tekmecev," pravi selektor. Ravno zaradi tega je novembra vse stavil na tekmo s Kazahstanom, ker je čutil, da igralci kondicijsko niso bili najbolje pripravljeni, zato bi težko z vso močjo odigrali dve pomembni tekmi, najprej proti Danski in potem še proti Kazahstanu.

Kek govori tudi o svojih motivacijskih prijemih. Da je igralcem pred uvrstitvijo na EP rekel, da so 'luzerska' generacija, ker še ničesar niso dosegli v reprezentanci, da je bila v ključnih trenutkih kvalifikacijskega cikla potrebna tudi takšna provokacija. Trojica valovskih nogometnih novinarjev Marko Cirman, Jože Pepevnik in voditelj Luka Petrič se pogovarja s selektorjem Matjažem Kekom, tudi o njegovi ljubezni do džeza, o vzporednicah med to generacijo in tisto, ki je odšla v Južno Afriko, ter tudi o njegovem odnosu z mediji.

Luka Petrič