Slovenija se je še četrtič uvrstila na veliko tekmovanje. Prvič že po rednem delu kvalifikacij in drugič na evropsko prvenstvo.

Gost je Denis Šme, ki kot vrhunec večera slikovito opiše gol Benjamina Verbiča, s katerim se je Slovenija uvrstila v Nemčijo, hkrati pa omeni črne misli, ki so ga obšle po kazahstanskem izenačenju.

Boštjan Janežič, ki je pospremil prav vse odločilne tekme slovenske nogometne reprezentance v zgodovini za preboj na velika tekmovanja, kot posameznika, ki je prevesil tehtnico, imenuje Petra Stojanoviča.

"PR-selektor" je moral preživeti, Slovenija je še drugič na evropskem prvenstvu, pravi slovenski selektor Matjaž Kek. V odkritem in čustvenem pogovoru z Markom Cirmanom poudari željo najboljšega vratarja na svetu in sanje mladeniča, ki s solznimi očmi odrašča v vrhunskega nogometaša.

V drugem polčasu ekipa podkasta Žoga je okrogla ugotavlja, kako navijaško prijetno bo na podlagi izkušenj s svetovnega prvenstva leta 2006 prvenstvo v Nemčiji. Voditelj Luka Petrič pravi, da bi privoščil igralcem in navijačem izkušnjo stadiona Westfalen, Jože Pepevnik pa, da gre pričakovati naval slovenskih navijačev, tudi zato, ker se prvenstvo ne zaje globoko v počitnice.

Za konec praznične epizode v živo pred Stožicami še kviz z naštetimi vsemi slovenskimi reprezentanti, ki so v enem kvalifikacijskem ciklu odigrali vse minute.

Luka Petrič