Slovenska nogometna reprezentanca je po porazu v Københavnu možnost za preboj na evropsko prvenstvo preložila na ponedeljek. Danska se je po zmagi z 2 : 1 krog pred koncem kvalifikacij uvrstila na evropsko prvenstvo. Odločilno tekmo bodo Slovenci odigrali v ponedeljek proti Kazahstanu, ko bo za uvrstitev na EP v razprodanih Stožicah dovolj vsaj točka.

Selektor Slovenije Matjaž Kek se je za tekmo z Dansko odločil za dve spremembi v začetni enajsterici. Petra Stojanovića je na desnem krilu zamenjal Benjamin Verbič, Andraža Šporarja pa v napadu Žan Vipotnik. Slovenci so bili nemočni, veliko tekli brez žoge in bili premalo agresivni. Danska je zasluženo zmagala in potrdila nastop na EP.

Višjo zmago Danske je preprečil izjemen slovenski vratar Jan Oblak, za edini slovenski preblisk na tekmi pa je z mojstrovino s prostega strela poskrbel Erik Janža.

O tekmi z Dansko in pričakovanjih pred obračunom s Kazahstanom se pogovarjajo nekdanji slovenski reprezentant Roman Bezjak ter radijski športni novinarji Boštjan Janežič, Jože Pepevnik in voditelj Marko Cirman.

Marko Cirman