Olimpija ima dvojno krono. Zagotovila si jo je v finalu pokala, ki je ponudil nogomet za pozabo, a veliko drame.

Tega dvoboja se bomo še dolgo spominjali. Odločilni sta bili enajstmetrovki globoko v sodnikovih dodatkih rednega dela in podaljška. Prvo je zapravil Marko Tolić.

Gost podkasta ter nekdanji igralec Olimpije in Maribora Denis Šme ni razumel, zakaj strela ni izvajal Rok Kronaveter, ki je odločil že vrsto pomembnih tekem ravno s kazenskimi streli. Povedal je, da so v večini klubov, v katerih je igral, spoštovali nepisano pravilo, da enajstmetrovke ne izvaja tisti nogometaš, nad katerim je bil storjen prekršek. Vidovšek je podrl Tolića na koncu rednega dela in potem zlahka ubranil njegovo panenko.

Bolj kontroverzna je bila odločitev sodnika Bojana Mertika na koncu podaljška. V kazenskem prostoru Maribora sta se vlekla Ignacio Guerrico in Admir Bristrić, po posredovanju sodnikov v VAR-sobi pa si je Mertik še enkrat pogledal posnetek in pokazal na belo točko. Nihče od sogovornikov v podkastu Žoga je okrogla se ni strinjal z njegovo odločitvijo.

Denis Šme je bil z Olimpijo nekajkrat blizu osvojitvi ligaškega naslova, a vsakič ostal praznih rok. Pravi, da je razlika med letošnjo zasedbo in tistimi v prejšnjih sezonah trener Albert Riera. Ko je bil član Maribora, pa je čutil povsem drugačno, precej bolj zmagovalno miselnost v klubu, kot je zdaj. Šme je tudi o izgredih po koncu tekme in prihodnosti obeh največjih slovenskih klubov debatiral z radijskimi nogometnimi novinarji, z Boštjanom Janežičem, Jožetom Pepevnikom, Markom Cirmanom in voditeljem Luko Petričem.

Luka Petrič