Gost je najuspešnejši klubski trener v samostojni Sloveniji in nekdanji kapetan reprezentance. Primorec pravi, da je po nekajmesečnem oddihu pripravljen prevzeti nov klub.

Nazadnje je Darko Milanič delal na Cipru, pri velikanu Anorthosisu, kjer se ni dobro počutil, in malčku Pafosu, kjer je klub skoraj spravil v Evropo. Govori tudi o svojem času pri bratislavskem Slovanu, kjer je klub popeljal do naslova prvaka, a bil odpuščen dva kroga pred koncem. Podpiral ga je lastnikov sin, ko pa mu je zmanjkalo denarja, se je zatekel k očetu, ki pa je Milaniča kljub uspešni sezoni odpustil.

Petinpetdesetletnik se spomni svojih časov z mariborske klopi. Klub je vodil devet let, šestkrat je bil državni prvak in ga popeljal v skupinski del lige prvakov in evropske lige. Pravi, da je zdajšnji trener Maribora Damir Krznar dober, da ima ekipa rep in glavo, v tej sezoni pa ga je s svojo potrpežljivo, napadalno igro navdušila Olimpija. Zasluženo ima krepko prednost, pravi. Milanič je za domačine Dare, a je zdaj bolj znan kot Darko. O nogometu, življenju in velikonočnih dobrotah kramlja s tremi valovci, z Boštjanom Janežičem, Markom Cirmanom in voditeljem Luko Petričem.

Luka Petrič