V tokratni epizodi športnega časovnega stroja bomo zaplesali v ringu. Dejan Zavec je boks približal slovenskim množicam. Kot prvi Slovenec si je nadel šampionski pas v enem od najpomembnejših svetovnih boksarskih združenj in ga tudi trikrat obranil. Leta 2010 je napolnil stožensko dvorano in na krilih navijačev obranil šampionski pas. Dejan Zavec se je v boksarski svet izstrelil z nemško boksarsko licenco, ko je v zgodnjih letih profesionalne kariere odšel s trebuhom za kruhom. Sanje so ga vodile v Ameriko, pot je bila trnova, polna vzponov in padcev, dvoboji v Ameriki pa v korist tekmecev. Kako je Dejan Zavec prišel do boja za naslov svetovnega prvaka? Kako šampionski pas večkrat obranil in zakaj mu ni uspelo v največjih dvobojih njegove kariere v Združenih državah Amerike? Kaj je Dejan Zavec prinesel slovenskemu boksu in kdo bi utegnili biti njegovi nasledniki? V športnem časovnem stroju je sopotnik Jure Jeromen, ki je doživel ameriško boksarsko vročico z Dejanom Zavcem v glavni vlogi.

Mr. Sympathicus navduši Slovenijo

V tokratni epizodi športnega časovnega stroja bomo zaplesali v ringu. Dejan Zavec je boks približal slovenskim množicam. Kot prvi Slovenec si je nadel šampionski pas v enem od najpomembnejših svetovnih boksarskih združenj in ga tudi trikrat obranil.

Leta 2010 je napolnil stožensko dvorano in na krilih navijačev obranil šampionski pas. Dejan Zavec se je v boksarski svet izstrelil z nemško boksarsko licenco, ko je v zgodnjih letih profesionalne kariere odšel s trebuhom za kruhom. Sanje so ga vodile v Ameriko, pot je bila trnova, polna vzponov in padcev, dvoboji v Ameriki pa v korist tekmecev.

Kako je Dejan Zavec prišel do boja za naslov svetovnega prvaka? Kako šampionski pas večkrat obranil in zakaj mu ni uspelo v največjih dvobojih njegove kariere v Združenih državah Amerike? Kaj je Dejan Zavec prinesel slovenskemu boksu in kdo bi utegnili biti njegovi nasledniki? V športnem časovnem stroju je sopotnik Jure Jeromen, ki je doživel ameriško boksarsko vročico z Dejanom Zavcem v glavni vlogi.

Val 202