Gospa Vienna Cammarota, 72-letnica iz italijanske dežele Kampanija se je odločila, da se bo v počastitev prihajajoče 700-letnice smrti velikega raziskovalca Marca Pola podala po njegovih stopinjah. 26. aprila je svojo pot začela v Benetkah, čez dobra tri leta naj bi jo končala na Kitajskem, v Pekingu, pri tem pa prečkala Slovenijo, Hrvaško, Srbijo, Bolgarijo, Turčijo, Gruzijo, Azerbajdžan, Iran, Turkmenistan, Uzbekistan, Tadžikistan, Kirgizijo, Kazahstan in Mongolijo. No, v teh dneh je gospa Cammarota v Ljubljani, kjer jo je ujela Andreja Čokl.

"Kilometrov ne štejem, saj se tako počutim bolj svobodno," pravi italijanska svetovna popotnica, ki se je v počastitev prihajajoče 700. obletnice smrti velikega raziskovalca Marca Pola podala po njegovih stopinjah

Gospa Vienna Cammarota, 72-letnica iz italijanske dežele Kampanija, se je odločila, da se bo v počastitev prihajajoče 700. obletnice smrti velikega raziskovalca Marca Pola podala po njegovih stopinjah. Svojo pot je 26. aprila začela v Benetkah, čez dobra tri leta naj bi jo končala na Kitajskem, v Pekingu, pri tem pa prečkala Slovenijo, Hrvaško, Srbijo, Bolgarijo, Turčijo, Gruzijo, Azerbajdžan, Iran, Turkmenistan, Uzbekistan, Tadžikistan, Kirgizijo, Kazahstan in Mongolijo.

V teh dneh, ko je gospa Cammarota obiskala Ljubljano, jo je ujela Andreja Čokl.

"Veselim se vseh narodov, ki jih bom srečala. Ne le dežele, tudi narodi mi pripovedujejo oziroma posamezniki, ki jih srečujem. To je pomembno, saj je moje sporočilo, da vse ljudi spodbujam k miru, bratstvu. Rada bi jim predstavila tudi italijansko kulturo in arhitekturo, jaz pa si želim spoznati lepote njihovih dežel."

Val 202