V tokratni športno pogovorni oddaji v središče postavljamo slovenske odbojkarje, ki so izjemno odigrali predtekmovanje v ligi narodov. Slovenija bo kot prva debitantka v tem tekmovanju, oziroma predhodnji svetovni ligi, zaigrala v polfinalu. Kako dojemajo slovenski uspeh različne generacije slovenske odbojke, izveste v večeru na Valu 202.

Slovenski odbojkarji v polfinalu lige narodov

Slovenski odbojkarji so se že v svojem krstnem nastopu v ligi narodov uvrstili na sklepni turnir najboljše četverice. Reprezentanca v Riminiju s svojimi predstavami navdušuje že skoraj en mesec, nanizala je 12 zmag.

"Ne samo mi, cela Slovenija je lahko ponosna na te fante, da živijo odbojko 24 ur in so najboljši prijatelji!" – Sebastijan Škorc, pomočnik selektorja

Že pred nekaj dnevi je dvestoto tekmo v reprezentančnem dresu odigral Mitja Gasparini, proti Bolgariji je ta jubilej dosegel še kapetan Tine Urnaut.

"Zelo sem vesel, da nam je uspelo zmagati na moji 200. tekmi v reprezentanci, je pa pomembna tekma iz več razlogov. Glavni razlog je tudi vrstitev na sklepni turnir. Zelo sem vesel." – Tine Urnaut

V polfinalu lige narodov se bo Slovenija v soboto pomerila s Poljsko.

Anja Hlača Ferjančič, Boštjan Reberšak, Val 202