Po šestih etapah kolesarske dirke po Italiji vodilni v skupnem seštevku ostaja Tadej Pogačar. Slovenec za zdaj upravičuje vlogo nespornega favorita. Že na drugi etapi je s svojo prvo zmago na Giru prevzel rožnato majico, ki je ni ogrozil še nihče.

Kako je na kolesarski dirki po Italiji voziti v rožnatem, ve tudi Jan Polanc. Do lani pomemben pomočnik prvega kolesarja sveta, po zdravstvenih težavah, ki so skrajšale njegovo kariero, pa športni direktor pri mladi ekipi Emiratov, verjame, da Pogačar na Giru preudarno varčuje z močmi. Nekdanji nosilec rožnate majice na italijanski pentlji pa prav tako verjame, da se Pogačar ne obremenjuje preveč z branjenjem vodstva v skupnem seštevku.

Jan Polanc v družbi radijskih reporterjev Dareta Ruparja in Igorja Tominca ter voditelja Klemna Verliča govori še o sproščeni naravi Tadeja Pogačarja, glasbi, ki se vrti na avtobusu moštva UAE, svojem »nasledniku« Domnu Novaku, o olimpijskih igrah, na katerih bo imela slovenska reprezentanca zaradi pestrega nabora izjemnih kolesarjev sladke skrbi, in seveda petkovi vožnji na čas ter sobotni etapi na kolesarski dirki po Italiji, ki bi lahko premešali vrstni red v skupnem seštevku.

Klemen Verlič