Tretji spomenik sezone je suvereno dobil Mathieu van der Poel. Na Pariz-Roubaix je navidez zlahka upravičil vlogo prvega favorita. Konkurenca je bila na dirki razredčena zaradi kopice padcev in poškodb v zadnjih tednih. V zadnjih tednih so se huje poškodovali Wout van Aert, Remco Evenepoel in tudi zmagovalec zadnjih dveh Tourov Jonas Vingegaard.

Gost podkasta Tour 202 je direktor Dirke po Sloveniji Bogdan Fink, ki z voditeljem Luko Petričem in osrednjim kolesarskim reporterjem Vala 202 Igorjem Tomincem debatira o razlogih za padce in poškodbe, ki so zaznamovale zadnje tedne kolesarske sezone. Zakaj do tega prihaja, kakšne so možne rešitve in tudi, kaj to pomeni za nadaljevanje sezone, predvsem za vrhunec poletja, za dirko po Franciji, kjer je Vingegaardov nastop pod vprašajem.

Podrobneje tudi o dolgih samostojnih pobegih, ki so bili nekoč redkost, zdaj pa so postali stalnica na največjih dirkah, pa o obeh mladih slovenskih kolesarjih, ki sta bila na Roubaixu najboljša na dirki do 19 let, o Jakobu Omrzelu in Erazmu Valjavcu, ter o letošnji izvedbi jubilejne 30. Dirke po Sloveniji.

Luka Petrič