Šef moštva Bora Hansgrohe Ralph Denk je po dirki Pariz-Nica priznal, da so upali na ugodnejši razplet ene največjih večdnevnih spomladanskih preizkušenj. Primož Roglič je dirko končal na desetem mestu, prvič po letu 2018 ni dobil svoje uvodne večetapne dirke v sezoni.

A dolgoletni kolesarski reporter na Televiziji Slovenija David Črmelj meni, da še ni potrebe, da bi slovensko kolesarsko javnost skrbelo. 'Če je glava na mestu, potem marca še ne moreš reči, kaj se bo pozneje zgodilo. Če se ti še do aprila, ko se bo končal prvi sklop klasik, nič ne posreči, imaš še vedno čas, da si oddahneš in da začneš graditi na novo. Dokler je razmišljanje pravo, sploh ni skrbi,' meni Črmelj, ki se je v kolesarskem podkastu Vala 202 pridružil radijski trojici Igor Tominec, Luka Dolar in voditelj Luka Petrič.

Tominec opozarja, da so mnogi Rogliča že nekajkrat prezgodaj pokopali. Denimo lani na Giru, ko je Roglič na prvem kronometru za vodilnim zaostal za tri četrt minute, pa so mnogi menili, da je dirka že odločena. Ali pa na olimpijskih igrah v Tokiu, kjer na cestni preizkušnji ni blestel, potem pa nekaj dni pozneje za več kot minuto v kronometru premagal vso konkurenco, Dolar pa je povedal, da je Roglič na dirki Pariz-Nica predvsem pazil na Evenepoela, ni pa se zelo oziral na ostale, predvsem v luči tega, da je Evenepoel v ozkem krogu favoritov na letošnjem Touru. Dirka vseh dirk pa je tudi osrednji cilj Rogličeve sezone.

Luka Petrič