80 zmag je že zbral v svoji karieri, žene pa ga lov na eno, tisto najbolj posebno, največjo kolesarsko, ki mu je doslej ušla iz rok. Dobiti Tour ni obsesija, pravi Primož Roglič, ta dirka mu ne more odvzeti ostalih zmag, gre pa za dopolnitev uspehov, za piko na i, je sredi priprav na Mallorci povedal 34-letnik.

V zadnjih desetih letih se je Primož Roglič izoblikoval v enega najboljših kolesarjev vseh časov, zdaj je tudi eden najbolj izkušenih v karavani, pravi pa, da se počuti, kakor da bi bil star 24 let. Poln vneme in elana vstopa v novo sezono z novo ekipo. Veliko pripomb ima na delo moštva, predvsem ker mu je mar, da skupaj dosežejo nekaj več. Pravi, da je razlika med Boro Hansgrohe in prejšnjo ekipo Jumbo Visma očitna. Zadovoljen je, da je prestopil in da bo tako imel priložnost oditi na Tour kot kapetan. Ne bi si želel v prihodnosti očitati, da ni naredil vsega za to, da bi osvojil dirko vseh dirk, četudi je zaradi tega odšel iz najboljše ekipe na svetu.

Voditelj podkasta Tour 202 je Luka Petrič, Igor Tominec pa se tokrat oglaša z Mallorce, kjer je pripravljalna baza nove Rogličeve ekipe. Pred mikrofon Vala 202 je ujel tudi športnega direktorja nemške ekipe Rolfa Aldaga. Aldag je nedvoumen. Ekipa gre na Tour z enim kapetanom. Rogliču bosta pomagala tudi Jai Hindley, ki je predlani dobil Giro, in Aleksandr Vlasov, ki je bil na Touru že peti. Aldag pravi, da se ekipa še uigrava in da mora to storiti hitro. Zato bo osmerica za Tour od prvega maja vse počela skupaj. Skupaj bo na višinskih pripravah, na treningih in na dirkah.

Nemški športni direktor dodaja, da vsak že zdaj ve, kateri so Primoževi najljubši kosmiči in kdaj najraje spi. Aldag je hkrati tudi optimističen, ker vidi napredek, ki ga je njegova ekipa naredila v zadnjem obdobju. Meni, da je trend pri drugih, denimo pri Vismi, drugačen, da ima ekipa težave, s katerimi se v zadnjih letih ni soočila. Izgubila je nekaj odličnih kolesarjev, prvič denimo po šestih letih v kadru na Touru ne bo imela Wouta van Aerta, za svojo ekipo pa meni, da bo prišla na Tour v vzpenjajoči se formi.

Luka Petrič