Gost podkasta je Matej Mohorič. Zmagovalec etap na vseh treh največjih večtedenskih dirkah je letos postal tudi svetovni prvak v kolesarstvu na makadamu. Gorenjec debatira z Luko Petričem in Igorjem Tomincem. Obrazloži svoj nepozaben govor po zmagi v 19. etapi letošnjega Toura, pove, zakaj so ga tedaj preplavili občutki krivde in sočutja in ne le sreče in veselja.

Mohorič tudi razmišlja, kako je izoblikoval svoje znanje na spustih. Meni, da je v tej prvini med najboljšimi na svetu, da je boljši v primerjavi s preostalimi kolesarskimi profesionalci, v kopici drugih prvin pa pravi, da je zelo dober, a ne najboljši.

V novi sezoni želi doseči vrhunec na spomladanskih spomenikih, predvsem na dirkah Pariz–Roubaix in v Flandriji, kjer pravi, da je vzdušje ob progi edinstveno. Navdušen je nad slovenskimi navijači, ki v vse večjem številu navijajo na največjih dirkah po svetu, sploh na Touru.

Kolesarski svet se tako hitro razvija, meni Mohorič, da te najboljši hitro pustijo za seboj, če ne držiš koraka z njimi. Jonas Vingegaard je julija deklasiral svetovno konkurenco v vožnji na čas na Touru, toda če čez deset let kolesar ne bo na njegovi letošnji ravni, ga tedaj ne bo med stotimi najboljšimi, je prepričan Mohorič.

Luka Petrič