Zase pravi, da je na RTV Slovenija deklica za vse. Tudi za Infodrom, ki 24. septembra začenja že 10. sezono. Tako ustvarja vsebine otroškega in mladinskega programa, kakšna pa je bila kot otrok? Kakšno glasbo je poslušala in jo posluša?

Ko delaš z mladimi, si v stiku ne le s trendi, ampak s tem, kar se dogaja, gledaš družbo vnaprej

Zase pravi, da je na RTV Slovenija deklica za vse. Tudi za Infodrom, ki 24. septembra začenja že 10. sezono. Tako ustvarja vsebine otroškega in mladinskega programa.

"Mladi zelo radi sodelujejo, veliko jim pomeni, da lahko izrazijo svoje mnenje. Kot javni medij smo zavezani temu, da imajo tudi oni svoj glas, in zato mi je to zelo lepo."

Na prvem koncertu, ki ga je obiskala v osnovi šoli, so igrali člani skupine Demolition group: "Njihov album Neovangelij še danes lahko poslušam od začetka do konca in se mi zdi, da bi lahko skakala zraven."

 

Drugo skladbo je Neža posvetila 'mulcem': "Z Billie Eilish smo zaznali celo gibanje. Bad Guy ima dober ritem. Ko je Billie z bratom Finneasom stala pri semaforju v Avstraliji, je ta inspiriral glasbeno podlago skladbe. Ko mladim to poveš, si jim s to dodatno informacijo bližje."

 

Skladba Hey Laura Gregoryja Porterja je njena glasbena želja, čakajoč, da ga sliši v živo: "Živim v Celju, kjer imam pod oknom bar, v katerem se dobivajo džezovski glasbeniki, ki jih že kar nekaj časa nagovarjam, naj se naučijo ta komad in mi ga zaigrajo."

Val 202