Tine Lugarič je univerzitetni diplomirani komunikolog ter soustanovitelj in kreativni direktor multidisciplinarnega studia Trampolin. V svoji dolgoletni karieri je na slovenskih oglaševalskih agencijah skrbel za tržno-komunikacijske zgodbe naročnikov, poleg tega pa je bil član mariborskega rapovskega kolektiva Tekochee Kru.

Nič več pomembna samo glasba, ampak glasba in celotna izkušnja. Ljudje ne samo poslušamo, moramo tudi čutiti, videti, vohati

Tine Lugarič je univerzitetni diplomirani komunikolog ter soustanovitelj in kreativni direktor multidisciplinarnega studia Trampolin, ki ga je ustanovil z dolgoletnima prijateljema Nenadom Cizlom in Andrijem Šuljičem. V svoji dolgoletni karieri je na slovenskih oglaševalskih agencijah skrbel za tržno-komunikacijske zgodbe naročnikov, poleg tega pa je bil član mariborskega rapovskega kolektiva Tekochee Kru: "Poslušal sem hiphop in z njim odraščal. Ko sem prvič prišel v New York, sem poznal ulice in zgodbe iz teh ulic, manjkal mi je le še vonj. Ko sem vdihnil, je bila slika popolna."

"Poleg glasbe me zanima, kaj artisti delajo ob glasbi, kako jo posredujejo in Kanye West je tukaj nad vsemi. Ugotovil je, da ker ne izda več fizičnega albuma, lahko album tudi po izdaji spreminja. S tem je dosegel, da je bil album na samem vrhu novosti še zelo dolgo."

Njegov glasbeni izbor:

Real friends je skladba, ki jo najdemo na albumu Life of Pablo Kanyeja Westa: "Govori o tem, kdo so še vedno pravi prijatelji, ki so na isti energijski ravni s tabo, in za koga veš, da ko te bo poklical, bo samo vprašal, kako si ali pa če se kaj vidimo, ne bo ti pa rekel, da ima na primer super zavarovanja."

 

Skladbo Dinosaurs najdemo na mini albumu House, ki je namenjen žrtvam covida: "Komadi so poglobljena razmišljanja o temah, na katere v hitrem življenju ne pomisliš."

 

Na domačih tleh ga je v zadnjem času najbolj navdušil komad Come Over, Come By skupine Wckd Nation v sodelovanju z Vazzem: "Wckd Nation so trenutno moj najljubši in najboljši slovenski bend. Prvič sem ga v živo videl v Mariboru na festivalu Jazz ima mlade, poslušal sem ga tudi na spletnem koncertu Kina Šiška. Ravno ti spletni koncerti so dobra izkušnja, saj so vsi izvajalci morali razširiti oder. In ker ni bilo občinstva, so ga začeli razumeti drugače. Vsak si je na oder prinesel še nekaj, to bi moralo biti tudi na klasičnih koncertih s poslušalci. Zaradi svoje dobre energije, močne artikulacije in pameti mi je zelo ljub tudi mladi raper Vazz, ki se jim je pridružil na izbranem komadu, res so odlična kombinacija." 

Neja Jerant