"Konec je, mrtev sem," je svoji ekipi na poti do prelaza Loze povedal Tadej Pogačar in se počasi začel oddaljevati od rumenega Jonasa Vingegaarda. Dvoboj za skupno zmago se je tedaj dokončno prelomil v prid Danca.

Tadej Pogačar je izgubil skoraj šest minut, skupno zaostaja za več kot sedem minut in pol, v zadnjih štirih etapah si želi ostati na zmagovalnem odru in se potegovati za etapno zmago. Pogačar je po etapi povedal, da je vse, kar je pojedel, ostalo v želodcu, da nič ni šlo v noge. Na začetku zadnjega klanca si je mislil, da bo težko ostal na zmagovalnem odru.

Gost podkasta Tour 202 je športni direktor ekipe Bahrain Victorious Gorazd Štangelj, ki meni, da je to posledica izjemno napornega Toura, saj je Pogačar po njegovih besedah skupaj z Jonasom Vingegaardom poskrbel za enega največjih spektaklov v kolesarstvu v zadnjih letih. Dolenjec tudi pravi, da je na takšnih dirkah pogosto veliko žrtev po kronometru, precej kolesarjev pa je imelo težave v 17. etapi. Poleg Štanglja prisluhnite še reporterju na prizorišču Luki Dolarju in stalnima članoma podkasta Tour 202 Igorju Tomincu in voditelju Luki Petriču.

Luka Petrič