V planiškem podkastu je pod drobnogledom šport, ki je znotraj nordijske družine najbolj zapostavljen. To je nordijska kombinacija, ki v Sloveniji caplja za smučarskimi skoki in teki. Slišite lahko, da slovenski kombinatorci nimajo konkurenčne opreme, veliko težav pa imajo pri prehodu iz mladinske v člansko konkurenco. Slovenija je imela dva mladinska svetovna prvaka, ki pa sta bila pozneje daleč od svetovnega vrha.

Šport v nekaterih državah nima težav s prepoznavnostjo. Tekme imajo visoko gledanost v Nemčiji, kjer sta bila dva kombinatorca izbrana za športnika leta v tem tisočletju, Petra Majdič pa pravi, da kombinatorce izjemno ceni, saj združujejo dva povsem različna športa. Po drugi strani pa nordijska kombinacija ostaja edini zimski olimpijski šport, v katerem ženske ne tekmujejo, porajajo pa se vprašanja, ali bo leta 2030 kombinacija še vedno del olimpijskih iger.

Gost je nekdanji trener slovenskih kombinatorcev Primož Triplat, ob njem pa o nordijski kombinaciji debatirata radijski reporter Dare Rupar in voditelj podkasta Luka Petrič.

Luka Petrič