Spominjamo se bivših olimpijcev, ki so Slovenijo zastopali na zimskih olimpijskih igrah. Eden izmed njih je Robert Kerštajn. Leta 1992 je na igrah v Albertvillu tekmoval v teku na smučeh. Njegov oče, Alojz, je tudi tekmoval na olimpijskih igrah. Oba sta pri isti starosti nastopila na igrah in imela isto startno številko. 54-letni Robert zdaj uspešno nadaljuje poklicno pot, saj je pred leti doktoriral na fakulteti za šport in na osnovni šoli na Jesenicah deluje kot ravnatelj. Z njim se je pred začetkom iger pogovarjal Miha Trošt.

Dr. Robert Kerštajn je leta 1992 zastopal Slovenijo na igrah v Albertvillu

Spominjamo se nekdanjih olimpijcev, ki so Slovenijo zastopali na zimskih olimpijskih igrah. Eden izmed njih je Robert Kerštajn. Leta 1992 je na igrah v Albertvillu tekmoval v teku na smučeh. Njegov oče Alojz je tudi tekmoval na olimpijskih igrah.

"Oče Alojz je bil udeleženec iger 1968 v Grenoblu. Ko je bil na igrah, je imel 24 let, tudi jaz sem z isto starostjo nastopil leta 1992 v Albertvillu. Oba sva prvo tekmo na olimpijskih igrah tekla na 30-kilometrov in z isto startno številko 10. Usoda ali naključje, očitno nekaj takega."

Štiriinpetdesetletni Robert zdaj uspešno nadaljuje poklicno pot, saj je pred leti doktoriral na Fakulteti za šport in na osnovni šoli na Jesenicah deluje kot ravnatelj.

"Še zdaj se ukvarjam s športom, tako ali drugače. Rad imam šport. Rad ga gledam. To je način življenja."

Miha Trošt