Cankarjev dom je endemit med kulturnimi ustanovami pri nas. Gosti lahko verjetno najbolj heterogeno množico raznovrstnih dogodkov, prireditev in obiskovalcev. Ideja za graditev mogočne zgradbe je nastala leta 1975 ob 100. obletnici Cankarjevega rojstva, ko Ljubljana ni imela dvorane, ki bi omogočala vse, kar za kakovosten koncert potrebuje simfonični orkester. Arhitekturno podobo je tako hramu kulture vtisnil arhitekt Edo Ravnikar. Spomladi 1980 so v Linhartovi dvorani že potekale prve kulturne in kongresne prireditve. Cankarjev dom bi lahko primerjali z ledeno goro, saj je na površini le majhen del, veliko hodnikov in dvoran pa se skriva pod površjem.

Kulturnost težko pričakuješ po nekem pravilu, zgodi se, da so na dogodkih, ki veljajo za najkulturnejše, najmanj kulturni ljudje, in na manj kulturnih dogodkih najbolj kulturno pismeni

Cankarjev dom je endemit med kulturnimi ustanovami pri nas. Gosti lahko verjetno najbolj heterogeno množico raznovrstnih dogodkov, prireditev in obiskovalcev. Ideja za graditev mogočne zgradbe je nastala leta 1975 ob 100. obletnici Cankarjevega rojstva, ko Ljubljana ni imela dvorane, ki bi omogočala vse, kar za kakovosten koncert potrebuje simfonični orkester. Arhitekturno podobo je tako hramu kulture vtisnil arhitekt Edo Ravnikar.

Spomladi 1980 so v Linhartovi dvorani že potekale prve kulturne in kongresne prireditve. Cankarjev dom bi lahko primerjali z ledeno goro, saj je na površini le majhen del, veliko hodnikov in dvoran pa se skriva pod površjem.

Val 202