Časi, ko so pred bančnimi poslovalnicami prejemniki pokojnin konec meseca čakali v vrstah, da so videli zapis prejemka v bančno knjižico so mimo. Mimo so pa tudi časi »druženja« in naključnih pogovorov. Digitalizacija identifikacijskih storitev je s telekomunikacijskih podjetij, finančnih institucij prešla v vse pore našega življenja. Video identifikacija je samo še en razvojni korak. Nekaj novih tehnoloških rešitev so predstavili tudi v podjetju Setcce. O digitalnem vsakdanu – direktor podjetja Aljoša Jerman Blažič.

Digitalizacija identifikacijskih storitev je s telekomunikacijskih podjetij, finančnih institucij prešla v vse pore našega življenja. Videoidentifikacija je samo še en razvojni korak

Slovensko tehnološko podjetje SETCCE je predstavilo tehnologijo, s katero fizična prisotnost pri sklepanju poslov ne bo več obvezna. Videoidentifikacija uporabnikom omogoča hitro in preprosto podpisovanje pogodb, kjer koli in kadar koli. Kako so slovenski raziskovalci združili vrhunsko tehnologijo in se prilagodili zahtevni zakonodaji?

Nataša Zanuttini