Vsaj na videz se zdi, da živimo v prihodnosti, poslušalci Odbite do bita že nakupujejo brez denarnice, le s telefonom ali pametno uro. V prvi epizodi četrte sezone o sodobnih načinih plačevanja, uporabniški izkušnji, varnosti in tekmi s tujino z Marušo in Anžetom debatira Aleksander Kurtevski, direktor Bankarta.

Google pay, Apple pay, NLB pay, mBills, Abadenarnica ... V Sloveniji vse več ljudi nakupuje brez denarnice in plačuje z mobilnim telefonom in pametno uro

Vsaj na videz se zdi, da živimo v prihodnosti, poslušalci Odbite do bite že nakupujejo brez denarnice. O sodobnih načinih plačevanja, uporabniški izkušnji, varnosti, tekmi s tujino in korporacijami z Marušo in Anžetom debatira Aleksander Kurtevski, direktor Bankarta.

“Ljudje se sploh v finančnem svetu malo težje premaknemo in smo nezaupljivi. Ko smo dobili brezstične kartice, so se vsi spraševali o varnosti, pri telefonih je seveda podobno. Kar je zanimivo pri bančnih storitvah, je to, da se oddaljujejo od bank. Vsak, ki vidi priložnost, jo pograbi.”

S04E01 je že v vaši najljubši aplikaciji za podkaste. Naročite se in podkast ocenite. Razpravi o odbitih temah se lahko pridružite na Twitterju.

Apple Pay, Garmin Pay

— Miha Rekar (@MihaRekar) August 27, 2019

NLB Pay, ker sem komitent NLB in ker deluje odlično.

— Matija Nose (@TheMatN) August 27, 2019

Apple pay, večinoma z uro (N26 in Revolut). Komaj čakam da bom lahko v Wallet dodal kartico svoje banke.

— Domen Krstič (@DomenKrstic) August 27, 2019

M pay (merkatorjeva reč), google pay, paypal… V glavnem ni strahu, občutek je celo boljši kot je bil nekdaj v kitajski restavraciji, ko so kartico nesli “peglat” nekam zadaj.

— Radovan Mikolič (@Wega__) August 27, 2019

Apple Pay uporabljam dnevno, odlično deluje. Najbolj so mi všeč butasti pogledi, ko plačaš 100+€, brez da bi vpisoval PIN, medtem ko oni že besno kulije in podobno iščejo, ko listek začne takoj ven lezt, ker če ni s PIN, mora bit pa s podpisom potrjeno, ane.

— Prijazna Glista (@schoo666) August 27, 2019

Apple Pay. Vse super, res priročno, ko želim samo na hitro skočit v trgovino in mi ni treba s sabo vlačit denarnice. Upam, da ga uredijo tudi naše banke.

— nina (@bunnyechoes) August 27, 2019

Google Pay večinoma, Garmin Pay na vsake tolk. Abadenarnica na vsake tolk. Ne rabim PINa vpisovat pri prvem, drug je pa priročen, če slučajno ne bi imel nič s sabo. :)

— Boyæn (@buneech) August 27, 2019

Apple pay. Ker sem lena in je to najlažja oblika plačevanja. Kljub temu, da občasno ne uspem dopovedat, da ne bo z moneto, kljub temu, da imam v roki telefon.

— tamejhna (@tamejhna) August 27, 2019

Anže Tomić, Maruša Kerec