Ko se človek iz Ljubljane z avtom odpravi proti Hrastniku, bo zaman iskal odcep na avtocesti: čeprav gre za enega od mest Zasavske trojke, odcepa za Hrastnik ni. Tudi pogled skozi okno vlaka Hrastniku dela krivico, za industrijsko sivino se skriva ogromno zelenja in prijaznih ljudi.

Hrastnik je sredi poletja za dva dneva obiskala Valovska ekipa pod okriljem projekta Tokio doma, ko smo, ne le spremljali športne uspehe naših olimpijcev, ampak tudi spoznavali Slovenijo. Takrat je nastala tudi reportaža o mestu v dolini potoka Boben, ki jo je posnela Maja Ava Žiberna, ki je bila na poti do tja, kot smo povedali uvodoma, začudena, da človek na avtocesti zaman išče tablo, na kateri bi pisalo, kje odviti za Hrastnik.

Za industrijsko sivino se skriva veliko zelenja in prijaznih ljudi

Ko se človek iz Ljubljane z avtom odpravi proti Hrastniku, bo zaman iskal odcep na avtocesti: čeprav gre za enega od mest zasavske trojke, odcepa za mesto v dolini potoka Boben ni. Tudi pogled skozi okno vlaka Hrastniku dela krivico, za industrijsko sivino se skriva veliko zelenja in prijaznih ljudi. Hrastnik je sredi poletja za dva dneva obiskala valovska ekipa pod okriljem projekta Tokio doma, ko smo ne le spremljali športne uspehe naših olimpijcev, ampak tudi spoznavali Slovenijo.

Maja Ava Žiberna