V poletnih ponedeljkovih jutrih spoznavamo digitalne nomade. Tiste, ki jim delo omogoča, da ga združijejo s potovanji in tako hkrati nemoteno opravljajo svoje delo, a tudi raziskujejo nove konce sveta. Nekateri se odpravijo za dlje časa in potujejo z avtodomi, drugi pa tu in tam sedejo na letalo in svojo lokacijo zamenjajo za kak teden.


V četrti epizodi spoznamo Lano Komel in Mateja Koletnika. Na pot sta se podala s predelanim kombijem, ki ima vse, kar potrebujeta za takšno popotovanje, hkrati pa jima omogoča tudi hitro premikanje iz lokacije na lokacijo, ki ni odvisno od javnega prevoza. Lana in Matej sta freelancerja, ukvarjata se produktno fotografijo, Matej pa del denarja prisluži tudi kot brivec.

Zakaj sta se Lana in Matej odločila za digitalno nomadstvo in zakaj sta za svoje prevozno sredstvo, ki je hkrati tudi bivanjski prostor, izbrala prav kombi? Ker sta se na začetku svoje poti podala proti severu Evrope - trenutno sta na Norveškem, postrežeta tudi z nasvetom, kako do ugodnega interneta v sicer zelo dragih skandinavskih državah.

Tina Šoln