Prvi od štirih udeležencev decembrskih Izštekanih 25, ki pred tem v oddaji še niso nastopili, so v studiu 13 predstavili povsem sveže glasbene preobleke, oblike in aranžmaje

Prismojeni profesorji bluesa drgnejo strune in tlačijo naše bobniče že krepko desetletje. Prvenec z naslovom Family so objavili marca 2016 in ga pospremili z legendarnim štiriurnim koncertom v Kinu Šiška.

S tem, kar so pripravili za Izštekanih 25, so nam Profesorji vzbudili silovite skomine. V svojih značilnih koncertnih oblačilih so zaigrali tri povsem nove skladbe. Glasbo so preoblekli v (pol)akustične aranžmaje. Predelali so Love Song skupine Dan D. Se lotili rapanja. Poslovenili so Hildo. Še več, razen delčka refrena Love Song, ki niti ni njihov, so vse skladbe zapeli v slovenščini.

“Pravzaprav si sokriv za to, da resno razmišljamo, da bo naša nova plošča v slovenščini,” so povedali voditelju Izštekanih 25 Juretu Longyki.

Z vso to artilerijo, s svojo neverjetno energijo in z novimi presenečenji so  Miha, Julijan, Zlatko in Miha pripravili celovečerni izštekani nastop. Predstavili so obilo nove muzike, med tolkali je bil v igri tudi cajon, kot gost pa se jim je pridružil kantavtor Martin Ramoveš. 

Jure Longyka