Ime tedna je postal Peter Prevc, najboljši slovenski smučarski skakalec vseh časov, ki je v Planici sklenil svojo izjemno bogato športno kariero. Olimpijski prvak, dobitnik velikega kristalnega globusa, treh malih globusov za polete in zlatega orla za zmago na novoletni turneji je med drugim osvojil tudi 12 medalj na velikih tekmovanjih in bil prvi človek, ki je poletel 250 metrov.

Z njim sta se v Planici pogovarjala Anja Hlača Ferjančič in Dare Rupar.

Kandidatki sta bili še:

  • Irena Fonda, molekularna biologinja in vodja projekta Morska oaza Piran, ki so ga pripravili v Zavodu You(r)sea. V sodelovanju z ribiči, biologi in drugimi prijatelji morja so razvili podvodno strukturo, ki bo povečala obseg trdnega dna in s tem zagotovila bivališča, skrivališča in zatočišča za morske organizme ter vplivala na ohranitev biotske pestrosti morja,
  • Maja Weiss, režiserka dokumentarnega filma Zajeti v izviru – Slovenski otroci Lebensborna. Prvi slovenski v celoti arhivsko kolorirani celovečerni dokumentarni film se navezuje na avtoričin projekt izpred desetih let in nadaljuje zgodbo ukradenih slovenskih otrok, dolgi sistematično prikriti dvojni identiteti in nacističnemu rasnemu eksperimentu.

Rok Kužel