Ime tedna je Klara Škrinjar, novinarka portala Oštro in vodja projekta Zvezoskop, interaktivne vizualizacije kariernih presečišč članov vlade, državnih sekretarjev in poslancev državnega zbora. S preverjenimi podatki o poklicnih poteh, od izobraževanja do današnje politične funkcije so omogočili pregled nad vsemi politiki, ki jih povezujejo različne interesne organizacije.

Kandidata sta bila še:
 
Andraž Kajzer, umetniški direktor in vodja festivala Ment, glasbenega dogodka, ki je na 16 odrih gostil več kot 80 izvajalcev iz 23 držav. Z razstavami, koncerti, pogovori, delavnicami, svetovanji in prostorom spoznavanja ljudi iz sveta glasbe je festival v 10 letih postal eden vodilnih predstavitvenih festivalov in glasbenih konferenc v tem delu Evrope.
Anton Tomašič, filmski in televizijski režiser, ki je za obširen opus ustvarjanja prejel nagrado Franceta Štiglica za življenjsko delo, priznanje Društva slovenskih režiserjev in režiserk. Med drugimi je režiser klasike slovenskega mladinskega filma Čisto pravi gusar in celovečerca Kormoran s prepričljivim seciranjem posledic alkoholizma.

 

Rok Kužel