Ime tedna je postal Andrija Halužan, zdravnik splošne medicine v Vuzenici, ki v svoji ordinaciji paciente sprejema že 53 let. Pri 80. letih ostaja predan svojemu delu in vztraja, ker ni mlajših kolegov, ki bi ga nadomestili. Kritik sodobne, egoistične družbe trdno verjame, da pacienti niso krivi za stanje slovenskega zdravstva in je zato eden od tistih, ki se stavki zdravnikov niso pridružili.

Kandidata sta bila še:

  • Kazimir Drašlar - Mikec, alpinist, jamar in biolog ter eden od vodilnih alpinistov iz 60. let prejšnjega stoletja. S številnimi izjemnimi vzponi, med katerimi so tudi triglavska Sfinga, Bonattijev steber in Anapurna II, se je zapisal v zgodovino slovenskega alpinizma. Pri Planinski Zvezi Slovenije so mu podelili priznanje za življenjsko delo v alpinizmu.
  • Rok Drakšič, nekdanji slovenski judoist, ki je od leta 2020 selektor finske reprezentance v judu. Na spletnem glasovanju so navijači med predlogi Mednarodne judo zveze njegovo izjemno sezono izbrali za trenerski dosežek leta 2023. Pod Drakšičevim vodstvom je Martti Puumalainen osvojil evropski naslov in s tem prvo medaljo za finski judo na prvenstvih stare celine v zadnjih 30 letih.

Rok Kužel