Ime tedna je Andrej Rozman – Roza, pesnik, pisatelj in igralec, ki je v imenu Gledališča Ane Monro z objavo v Mzinu pred 30 leti k sodelovanju v improvizacijskih igrah povabil skupine z različnih koncev Slovenije. Tako se je iz začetnega turnirja in delavnic v naslednjih letih razvila Impro liga, najstarejši program gledališča "hitrih misli in reakcij" v Sloveniji.

Kandidata sta bila še:

  • Vojkan Jovičić, gradbeni inženir, ki je prejel nagrado za inženirsko odličnost, priznanje Inženirske zbornice Slovenije. Projektiral je 17 avtocestnih in železniških predorov v Sloveniji in tujini, ki skupaj merijo več kot 70 kilometrov, pri svojem delu pa povezoval stroke s področja geologije, geomehanike, geotehnike, mehanike kamnin in rudarstva.
  • Žan Kafol, fotograf, ki je že drugič zapored zmagal na natečaju National Geographica. Lani je nagrado v kategoriji Pokrajina prejel za fotografijo Cerkniškega jezera iz zraka, letos pa med več kot dva tisoč deli za nočni prikaz Rakovega Škocjana z naslovom Razsvetljenje - Vse Mlečne ceste vodijo v Rakov Škocjan.

 

Foto: BoBo

Rok Kužel