Ime tedna in ime oktobra je Uroš Ocepek, učitelj, ki na Srednji tehniški in poklicni šoli Trbovlje poučuje računalništvo. V okviru projekta "Učitelj sem! Učiteljica sem!" je lani zmagal na slovenskem izboru za najboljšega učitelja, zdaj pa se je v konkurenci več tisoč učiteljev z vsega sveta uvrstil med 50 najboljših in se poteguje za nagrado najboljšega učitelja na svetu.

Kandidati so bili še:

  • Bojan Meklav, Tadej Muznik, Nejc Eržen in Vasja Tuta, ekipa inovatorjev družbe Hidria, ki so za električni priključek sistema izpušnih plinov prejeli zlato nacionalno priznanje za inovacije. Sistem za delovanje pri zahtevnih karakteristikah in hladnem zagonu motorja bistveno zmanjša izpust škodljivih emisij.
  • Janez Janša, dolgoletni vodja Maske, zavoda za založniško, kulturno in producentsko dejavnost, ki že 30 let pomembno sooblikuje kulturno umetniški in humanistični prostor tako na nacionalni kot na mednarodni ravni. Ob obletnici so sestavili serijo dogodkov, ki se ozirajo na dogajanje pred 17 leti, ko je izšla 100. številka revije.

Rok Kužel