Ime tedna in ime meseca avgusta je Ambrož Duler, podjetnik iz Slovenj Gradca, ki je v razdejanju pretrganih prometnih in drugih komunikacijskih poti sokrajanom priskočil na pomoč pri odpravi posledic ujme. S sodelavci je čez noč zvaril in na Prevaljah postavil 24 metrov dolg ter dva metra širok nadomestni most čez Mežo, povezal 1500 prebivalcev in jim omogočil dostop do trgovin in osnovnih dobrin.

Kandidata sta bila še:

  • Janja Garnbret, športna plezalka, ki je na SP v športnem plezanju v Bernu osvojila tri medalje. S srebrno v težavnosti in zlatima v balvanskem plezanju in kombinaciji si je najuspešnejša plezalka v zgodovini svetovnih prvenstev že zagotovila nastop na olimpijskih igrah prihodnje leto v Parizu. Denarno nagrado je, tako kot številni športniki, v celoti namenila prizadetim v poplavah na Koroškem. 
  • Brest Lenarčič, dijak Šolskega centra Rogaška Slatina, ki na državnih in mednarodnih tekmovanjih iz znanj z različnih področij dosega izjemne rezultate. Na nedavni jubilejni 20. mednarodni lingvistični olimpijadi v Bolgariji je v konkurenci 205 tekmovalcev iz 38 držav osvojil bronasto odličje in nagrado za najboljšo rešitev naloge. 

Rok Kužel