Ime tedna in ime julija je Grega Hribar, učitelj fizike in mobilni učitelj za dodatno strokovno pomoč na Centru IRIS v Ljubljani, ki je bil pobudnik in glavni organizator že drugega pohoda slepih in slabovidnih učencev in dijakov na Triglav. Peljati slepe in slabovidne v gore je svojevrsten podvig, ki zahteva veliko odgovornosti in predvsem medsebojnega zaupanja ter organizacije in sodelovanja. Postal pa je tudi ime julija.

Kandidata sta bila še:

  • Tomaž Prosen, matematični fizik in profesor na ljubljanski fakulteti za matematiko in fiziko, ki je kot prvi v Sloveniji pridobil že drugi prestižni projekt Evropskega raziskovalnega sveta za uveljavljene raziskovalce. V sklopu projekta, ki predstavlja velik uspeh tako za raziskovalca kot fakulteto, bo raziskoval robustnost kvantnega kaosa in kvantne ergodičnosti na zunanje motnje.
  • Karmina Šilec, dirigentka in skladateljica, prejemnica mednarodne nagrade Darinke Matić Marović za dela in dosežke, ki predstavljajo izjemen prispevek k razvoju glasbene umetnosti. Glasbena ustvarjalka, ki je po oceni žirije z izvirnim in raziskovalnim pristopom v zborovsko glasbo in glasbeno gledališče vnesla svežino, je zgradila lasten slog umetniškega izražanja, ki ne pozna meja kultur in narodov.

Rok Kužel