Ime tedna je Marjan Pipenbaher, glavni projektant Pelješkega mostu, ki so ga na Hrvaškem slavnostno otvorili minuli teden. Skladen in v okolje lepo vpet most je snoval celo desetletje in se uvršča med pet največjih in najzahtevnejših mostov v Evropi. Ne le zaradi dolžine 2,4 kilometra, ampak tudi zato, ker leži na potresno občutljivem območju, kjer pihajo ekstremno močni vetrovi.

Povezave: 

Marjana Pipenbaherja je konec junija v oddaji Intervju na Radio Prvi gostil Marko Rozman. Pogovor v celoti

Marjan Pipenbaher pa je bil pred tremi leti tudi Nedeljski gost Nataše Zanuttini: Marjan Pipenbaher, projektant in konstruktor mostov

Foto: Bobo

Preostali kandidati: 

  • Benjamin Savšek, Luka Božič in Anže Berčič, kanuisti, ki so na svetovnem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v Augsburgu z vožnjo za v učbenike, kot so njihov nastop opisali strokovnjaki, postali svetovni prvaki v ekipni vožnji. Njihov uspeh na SP so dopolnile še kajakašice, ki so si privozile srebrno kolajno. 
  • Nataša Karas Kuželički, pobudnica in ena od petih ustanoviteljic spletnega foruma Mame znanstvenice, ki je nastal kot protiutež inflaciji anticepilskih forumov. V skupini Science Mamas’ Vaccine Forum znanstvenice, raziskovalke in mame že eno leto staršem sočutno, prijazno ter strokovno utemeljeno pomagajo, da najdejo odgovore na vsa vprašanja povezana s cepljenji otrok. 

Rok Kužel, Marko Rozman