"Nihče pred nami ni priredil pravnega dokumenta na način, kot smo mi želeli - v njegovi celovitosti, z vsemi informacijami."

Ime tedna je postala Živa Jakšić Ivačič, vodja projekta Lahko berljiva Ustava Republike Slovenije, ki je nastal v sodelovanju Študentske sekcije društva specialnih in rehabilitacijskih pedagogov Slovenije in Zveze Sožitje. Napisana je na bolj preprost način za vse skupine ljudi, ki jo težje razumejo.

"Vsak člen smo priredili v lahko branje - to pomeni, da smo čisto vse informacije, ki so v originalnem členu, napisali na razumljiv način, potem pa smo še vsak člen razložili. Ker včasih sama priredba še ni dovolj razumljiva. Dali smo konkretne primere, kjer se je le dalo, težje besede oz. besedne zveze obrazložili in na koncu knjige dodali slovar težjih besed, kjer so razloženi koncepti."

Živa Jakšić Ivačič

Postal je naj prostovoljski projekt 2021.

Preostali kandidatki: 

  • Ana Marwan, pisateljica, ki je na 46. dnevih literature v nemškem jeziku v Celovcu za besedilo Wechselkröte prejela nagrado Ingeborg Bachmann, pred kratkim pa za roman Zabubljena tudi nagrado Društva slovenskih literarnih kritikov kritiško sito, priznanje za najboljše literarno dela leta 2021.
  • Tjaša Andree Prosenc, nekdanja umetnostna drsalka in kotalkarica ter dolgoletna članica izvršnega odbora Olimpijskega komiteja Slovenije, ki je za izjemen prispevek k olimpijskemu gibanju prejela olimpijski red, visoko priznanje Mednarodnega olimpijskega komiteja.

Rok Kužel