Ime tedna je Robert Hrgota, glavni trener slovenske moške skakalne reprezentance, ki je v svoji prvi sezoni odlično povezoval in vodil ekipo, se z vse?h velikih tekmovanj vrnil s kolajno, v Planici pa z izjemnim ekipnim uspehom ob koncu sezone potrdil, da vodi najmočnejšo reprezentanco v svetovnem pokalu.

Ime tedna je Robert Hrgota, glavni trener slovenske moške skakalne reprezentance

Ime tedna je postal Robert Hrgota, glavni trener slovenske moške skakalne reprezentance, ki je v svoji prvi sezoni odlično povezoval in vodil ekipo, se z vse​h velikih tekmovanj vrnil s kolajno, v Planici pa z izjemnim ekipnim uspehom ob koncu sezone potrdil, da vodi najmočnejšo reprezentanco v svetovnem pokalu.

"V čast mi je, da sem lahko Ime tedna. Pri vseh teh humanitarnih dogodkih in ljudeh, ki naredijo toliko lepega v svetu, mi je v ponos in v čast. Še enkrat hvala." 

Robert Hrgota pravi, da so vsi v Planici res uživali: "Pred toliko ljudmi, pri takem vremenu in taki skoki. Res lep trenutek v karieri."

"Peter je tisti, ki te zmeraj drži na trnih, ker nikoli ne smeš biti preveč ležeren, saj veš, da tej fantje od sebe zahtevajo največ, potem tudi veš, da bodo od tebe zahtevali največ. Če je ta odnos tak, kot ga ima Peter, ne moreš nikoli spati. Žene ti naprej in ti da nek zagon. Tudi ostali fantje so mu na tak način sledili, ker je to način dela, ki prinaša uspehe." - Robert Hrgota o Petru Prevcu 

Kandidatki sta bili še:

Svetlana Oletič, učiteljica športne vzgoje na OŠ Mala Nedelja, ki z organiziranjem humanitarne pomoči ter iskanjem namestitev za begunce že od prvega dneva vojne v Ukrajini nesebično pomaga svojim rojakom. V Ljutomeru je organizirala tečaj slovenščine, tudi po njeni zaslugi pa ukrajinski otroci že obiskujejo pouk v Pomurju. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL1 na 1919)

Jožica Avbelj, igralka, ki v svoji karieri dokazuje, nadgrajuje in vedno znova osupne s prepričljivimi in celovitimi kreacijami. Za izvirnost, prodornost in neposrednost igralskega izraza uprizoritvenih umetnosti zadnjih petdeset let, je prejela nagrado Marija Vera za življenjsko delo, priznanje Združenja dramskih umetnikov Slovenije. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL2 na 1919)

V spletni anketi glasuj tukaj.

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, so zbrane tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).

Rok Kužel