Ime tedna je postala Urša Bogataj, smučarska skakalka, ki je na najpomembnejši tekmi sezone, na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu osvojila naslov prvakinje na srednji napravi in tako postala druga slovenska zimska športnica z olimpijskim zlatom.

Smučarska skakalka, ki je na najpomembnejši tekmi sezone, na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu osvojila naslov prvakinje na srednji napravi

Ime meseca februarja je postala Urša Bogataj, smučarska skakalka, ki je na najpomembnejši tekmi sezone, na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu osvojila naslov prvakinje na srednji napravi in tako postala druga slovenska zimska športnica z olimpijskim zlatom. Besede "Briga me, kar koli bo, bo," se bodo tako kot njen neverjeten uspeh zapisale v slovensko zgodovino.

"Sokrajani se šalijo, da njihova voda dela dobro. Vesela sem, da nam je na olimpijskih igrah uspelo to, da z zelo dobro prijateljico stojiva na odru za zmagovalce. Tega si nisem mislila niti v sanjah, a uspelo nama je in to si bova zapomnili," je dejala v pogovoru.

Kandidati so bili še:

  • Gloria Kotnik
  • Janez Rebol
  • Irfan Beširević

Val 202