Tit Hočevar dela v finančnem oddelku uglednega podjetja na Bavarskem, ki se ukvarja s prodizvodnjo in prodajo ženskih oblačil in modnih dodatkov. Nekdanji slovenski reprezentant v ragbiju poskuša ločevati službo in nekdanje športno udejstvovanje, a je prepričan, da izkušnja z ekipnim športom pomaga pri lažjem prilagajanju na novo okolje, kar koristi tudi v poslovnem svetu. “Ragbi mi je dal disciplino, vzdržljivost, zagretost, zagrizenost in to, da vedno poskušam doseči zadani cilj.”

Ko je odšel v tujino, je imel namen ostati dve leti, morda tri. “Zdaj pa sem v tujini že dest let. Trenutno je v Sloveniji težko najti službo s primerljivo plačo, ne isto, s primerljivo.

Foto: rgh-rugby.com

Tit Hočevar dela v finančnem oddelku uglednega podjetja na Bavarskem, ki se ukvarja s proizvodnjo in prodajo ženskih oblačil in modnih dodatkov

Nekdanji slovenski reprezentant v ragbiju poskuša ločevati službo in nekdanje športno udejstvovanje, a je prepričan, da mu izkušnja z ekipnim športom pomaga pri lažjem prilagajanju na novo okolje, kar mu koristi tudi v poslovnem svetu. “Ragbi mi je dal disciplino, vzdržljivost, zagretost, zagrizenost in to, da vedno poskušam doseči zadani cilj.”

Po življenju na Novi Zelandiji in v Veliki Britaniji ga je v Nemčiji presenetilo število ragbijskih klubov. S športom so Nemci začeli okoli leta 1900, “kar je samo nekaj let po tem, ko so prve lige ustanovili v Angliji, imajo pa okoli 200 klubov. Ragbi je boljši od tega v Sloveniji, je pa daleč od tiste ravni na Otoku”.

Ko je odšel v tujino, je želel tam ostati dve leti, morda tri. “Zdaj pa sem v tujini že deset let. Ta hip je v Sloveniji težko najti službo s primerljivo plačo, ne enako, primerljivo.”

Anja Hlača Ferjančič