Svoje Leon Kocjančič delo opravlja na vojaški akademiji Združenega kraljestva zahodno od Londona, formalno pa je zaposlen na univerzi, ki vojaški akademiji ponuja storitve. Je del skupine za elektronsko vojskovanje, ki se ukvarja s procesiranjem signalov, z radarji, procesiranjem slik in avtomatskim zaznavanjem tarč.

Ker deluje na vojaškem območju, mora spoštovati vojaški red. Na primer pri kosilu obstajajo pravila oblačenja. “Ne smeš nositi kavbojk, ne smeš imeti obutih superg, oblečeno moraš imeti srajco, da sploh lahko večerjaš.” Vsak dan, ko gre na akademijo, ga pri vratih temeljito preverijo, pregledi pa so se še poostrili po napadih v Londonu.

Leon Kocjančič se na vojaški akademiji Združenega kraljestva ukvarja z radarji za obrambne namene

Svoje delo Leon Kocjančič opravlja na vojaški akademiji zahodno od Londona, formalno pa je zaposlen na univerzi, ki vojaški akademiji ponuja storitve. Je del skupine za elektronsko vojskovanje, ki se ukvarja s procesiranjem signalov, radarji, procesiranjem slik in avtomatskim zaznavanjem tarč.

Ker deluje na vojaškem območju, mora spoštovati vojaški red. Pri kosilu tako veljajo pravila oblačenja. “Ne smeš nositi kavbojk, ne smeš imeti obutih superg, oblečeno moraš imeti srajco, da sploh lahko večerjaš.” Vsak dan, ko gre na akademijo, ga pri vratih temeljito preverijo, preglede pa so še poostrili po napadih v Londonu.

Ob Temzi je pred tedni skupaj s 400 tisoč gledalci spremljal veslaški dvoboj med univerzama Oxford in Cambridge. Pravi, da je tradicionalna regata dogodek posebne vrste, zelo privlačna za vse študente in bližnje prebivalce. “Pivo se je točilo brezplačno. V Londonu pivo sicer stane 4-5 funtov, tu pa je bilo zastonj, saj je bila pivovarna sponzor prireditve.”

Anja Hlača Ferjančič