Marijan Velik počne res veliko stvari. Je urednik slovenskih sporedov na avstrijski radioteleviziji ORF v Celovcu, predsednik krovne športne organizacije Slovencev na avstrijskem Koroškem in tudi selektor manjšinske nogometne reprezentance. Z njim se je v Salzburgu, na srečanju avstrijskih športnih novinarjev, pogovarjala Anja Hlača Ferjančič.

Marijan Velik je urednik slovenskih sporedov na avstrijski radioteleviziji ORF v Celovcu

Marijan Velik počne veliko stvari. Je urednik slovenskih sporedov na ORF v Celovcu, predsednik krovne športne organizacije Slovencev na avstrijskem Koroškem in tudi selektor manjšinske nogometne reprezentance. To se mu ne zdi nič nenavadnega, saj je imel odličnega vzornika; njegov oče je bil med drugim ravnatelj in župan.

Marjan Velik o svojih izkušnjah v športu in njihovem povezovanju na radijsko področje:

"Moram povedati, da sem mnogo profitiral od tega, da sem bil že v zelo mladih letih kapetan enega moštva. Dejansko sem od vodenja ekip, kajti tudi kot kapetan vodiš ekipo, mnogo prevzel, kar opazil pri šolanjih znotraj ORF-a."

O koroških Slovencih in tem, da so vsi multifunkcionarji:

"Tudi moj oče je imel veliko funkcij, bil je ljudskošolski ravnatelj, župan naše občine v Selah, bil je podpredsednik slovenskega atletskega kluba, podpredsednik slovenske športne zveze. Nas, koroških Slovencev, je tako malo, da nam je že v zibelko položeno, da postanemo multifunkcionarji."

Fotogalerija:

Foto: osebni arhiv

Anja Hlača Ferjančič