Most med prometno kulturo in kulturo pitja alkohola je nujno zgraditi. Pri Slovencih je pitje alkohola že zgodovinsko zakoreninjeno, kar zadeva kulturo v prometu, pa tudi vemo kje smo. Ko to dvoje združimo in prepletemo, ne dobimo nič dobrega. Poleg tega nas velikokrat provocirajo "prijatelji" ali celo gostilničar, češ, enega pa že še boš; mnogi se potem težko uprejo. Andrej Brglez poudarja, da mladi dandanes vedno bolj trezno razmišljajo o teh rečeh in se tudi sprašujejo, zakaj nimamo uzakonjeno »nula nula«, ker se ve, da pijača in volan pač ne gresta skupaj, količino alkohola do dovoljene meje pa si mnogi ne znajo postaviti.

Ko Slovenci prepletemo kulturo v prometu s kulturo pitja alkohola, potem ne moremo dobiti nič dobrega

Most med prometno kulturo in kulturo pitja alkohola je nujno zgraditi. Pri Slovencih je pitje alkohola že zgodovinsko zakoreninjeno, kar zadeva kulturo v prometu, pa tudi vemo, kje smo. Ko to dvoje združimo in prepletemo, ne dobimo nič dobrega. Poleg tega, da že sami radi pretiravamo in se dokazujemo, pa svoje doda tudi okolje, "prijatelji", ki pogosto preizkušajo, recimo, še nikoli nismo šli, da ne bi spili še enega ...

Mladi dandanes vse bolj trezno razmišljajo o teh rečeh in se tudi sprašujejo, zakaj nimamo uzakonjeno "nula nula", ker se ve, da pijača in volan pač ne gresta skupaj, količine alkohola do dovoljene meje pa si številni ne znajo postaviti.

Janez Martinčič