Mimo grede

Mimo grede

Od vrta do krožnika. Oddaja o urbanem vrtičkanju in kuharskih podvigih.

Po svetu: Makron

Ena najbolj prepoznavnih, cenjenih in prefinjenih slaščic, ob pripravi katere se tudi največjim mojstrom obrti zatresejo roke, ker je njena priprava tako delikatna
20626720_1924084101176090_3887733101115268895_o

Po svetu: Ameriški BBQ

Način priprave mesa, ki so ga Američani povzdvignili v umetnost
falafel

Po svetu: Falafel

Kako iz zmlete čičerike ali boba pripraviti najbolj prepoznavno jed Bližnjega vzhoda?
pho bo

Po svetu: Pho Bo

Najbolj prepoznavna vietnamska nacionalna jed
fish'n'chips

Po svetu: Fish'n'chips

Fish and chips je otoška klasika: ocvrti file bele ribe in krompirček, postrežena na papirju, je najbolj prepoznavna jed Združenega kraljestva

Po svetu: Buzara

Preprosta jed z morskimi sadeži, predvsem škampi in školjkami, njena osnova pa je sveta mediteranska četverica: oljčno olje, peteršilj, česen in vino
švedske mesne kroglice

Po svetu: "Šotbularji", švedske mesne kroglice

Hrana za vsak dan, a kljub temu so na Švedskem obvezna praznična hrana, ki mora biti na mizi vsaj ob večjih praznikih, kot sta božič in velika noč
Suši

Po svetu: Suši

Suši za številne pooseblja Japonsko in je tako kot judo ali pisanje pismenk tudi koncept japonskega vseživljenjskega učenja
napoved

Cukrnije in praznični zvarki

Za potico brez luknje je pomembna tudi enaka temperatura testa in nadeva
shelf-4499973_1920

O gorčici, ki je dobila mesto v ameriškem muzeju, in že na pol zimskih vrtnih opravilih

Na vrtu smo oskrbeli še zadnjo zelenjavo in solato ter preverili, ali drži, da se kamniška gorčica izdeluje po enaki recepturi že vse od začetka delovanja tovarne leta 1923