Medtem ko se svet upočasnjuje, negotovost pa raste, prilagajamo radijske programe; zato, da bi tudi ob pandemiji koronavirusa še bolje izpolnjevali bistvo radia: da vas verodostojno informira, izobražuje, tudi razvedri. Ne zanimata nas ne senzacija ne medijska drama, iščemo razlage zdravstvenih strokovnjakov doma in po svetu, objavljamo opozorila institucij, navodila in nasvete poznavalcev. Z izkušenimi novinarji, dopisniki, voditelji smo tu za to, da je radio vaš trezen spremljevalec v etru, na spletu, v podkastih in na družabnih omrežjih.

Prvi program, Val 202, Ars, Radio Koper, Radio Maribor, Radio Si sodelujemo še tesneje, da bi javni Radio Slovenija ponudil čim boljše informativne, svetovalne in izobraževalne oddaje – skupaj s Televizijo Slovenija in Multimedijskim centrom RTV Slovenija.

V času, ko je pandemija koronavirusa izbrisala javno življenje, se zavedamo, kako močan podaljšek šole je radio, kako dobro lahko nadomešča družabno življenje in kako zares postane sogovornik, ki ne le govori, ampak tudi posluša in pomirja.

Ne le z vsebinami, tudi z organizacijo dela moči usmerjamo v odgovornost za drugega in odgovornost do družbe, v kateri živimo. In v to, da bomo vsi skupaj ohranili empatijo do sočloveka, da nam virus ne bi odnesel še človečnosti, če nam odnaša življenja, z današnjim dnem tudi javnega.

Tu smo za vas – in z vami, cenjene poslušalke in dragi poslušalci.

Mirko Štular, direktor Radia Slovenija
*Objavljeno v Drugi jutranji kroniki Radia Slovenija.