Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Športni program

Nina Smole

56 prispevkov23.9.2022

Dan slovenskega športa: V čevljih zmagovalcev

V Muzeju novejše zgodovine Slovenije je na ogled razstava z naslovom "V čevljih zmagovalcev: Slovenke in Slovenci ter njihovi športni dosežki". Na razstavi, ki si jo lahko ogledate vse do aprila, so z opisi svojih dosežkov predstavljeni uspešni slovenski športniki in športnice. Razstavna pripoved je dopolnjena s predmeti in rekviziti, ki so jih darovali posamezni športni junaki in ekipe. Številni interaktivni elementi pa obiskovalcem ponudijo možnost, da tudi sami stopijo v čevlje zmagovalcev.


28.8.2022

Odbojka

V jutranji športni zgodbi ponudimo utrinek s svetovnega prvenstva v odbojki.


17.7.2022

Naval na šport ob 09:15

V dopoldanskih športnih minutah bodo v ospredju kolesarji na dirki po Franciji in atleti, ki nadaljujejo svetovno prvenstvo v Združenih državah Amerike. Ponudimo odzive, zanimivosti in zgodbe iz zakulisja.


7.7.2022

Supanje, potapljanje in veslanje

Znova je čas za miganje. Po nasvetih za obiskovanje gora vas tokrat vabimo na in v vodo. V novi oddaji Rekreacija nekoliko bolje spoznavamo tri športe, ki lahko lepo popestrijo poletne dni. Nina Smole in Jure Jeromen se preizkušata v aktivnostih, ki so v osnovi dokaj preproste. Za nekaj praktičnih nasvetov so se jima pridružili še gostje, ki svoja področje resnično dobro obvladajo.


7.7.2022

Naval na šport ob 09:15

Kolesarji se bližajo prvim zahtevnejšim vzponom na kolesarski dirki po Franciji, odbojkarji pričakujejo drugo tekmo turnirja v Gdansku proti Bolgariji, v dopoldanskih športnih minutah pa ponudimo tudi odzive po kvalifikacijski tekmi za nastop v letošnji nogometni ligi prvakov. Mariborčani so v Ljudskem vrtu gostili Šahtar.


3.7.2022

Naval na šport ob 09:15

V dopoldanskih športnih minutah bodo v ospredju kolesarska dirka po Franciji, druga tekma težavnosti v športnem plezanju in košarkarske kvalifikacije za svetovno prvenstvo.


30.6.2022

Pot v gore

V tokratni oddaji rekreacije se podajamo v naravo. Natančneje v gore, ki so iz leta v leto bolj priljubljen način preživljanja prostega časa, pri tem pa zaradi vneme večkrat pozabimo tudi na najpomembnejšo zadevo – varnost! Jure Jeromen in Nina Smole s strokovnjaki ugotavljata, kako se v gorah primerno vesti, katere poti so primerne za začetnike in kdaj smo pripravljeni na najzahtevnejše vzpone.


25.6.2022

Naval na šport ob 17:45

V sobotnem popoldnevu prečešemo športne vrhunce konca tedna. Ujamete zanimivosti s slalomske tekme za svetovni pokal na brzicah Save, preselimo se na Pohorje na evropsko prvenstvo v gorskem kolesarstvu ter napovemo ponovno reprezentančno združitev Gorana Dragiča in Luke Dončiča na pripravljalni tekmi z Italijo.


22.6.2022

Plavalka Janja Šegel

V večeru na Valu 202 ujamete pogovor s slovensko plavalko Janjo Šegel, ki je v zadnjem obdobju med opaznejšimi slovenskimi plavalkami. Z izkušnjo novonastale plavalne lige najboljših plavalcev in ena od kandidatk za vidnejše slovenske uvrstitve na za slovenske plavalce osrednjem letošnjem tekmovanju, evropskem prvenstvu v Rimu.


3.6.2022

Naval na šport ob 17:45

V popoldanskem Navalu na šport se posvetimo nadaljevanju diamantne lige v atletiki in tenisu z aktualnimi novicami iz Pariza.


26.5.2022

Vadba predšolskih otrok

V tokratni seriji rekreativnih oddaj smo svojo pozornost usmerili v skupine, ki so večkrat, tudi nehote, nekoliko zapostavljene. Tokratno oddajo posvečamo najmlajšim. Jure Jeromen in Nina Smole sta raziskovala, katera vadba je najprimernejša za predšolske otroke in kako jih najlažje zmotiviramo, da se nam pridružijo pri športnih aktivnostih.


22.5.2022

Naval na šport ob 09:15

V dopoldanskem Navalu na šport zaokrožimo sklepni turnir košarkarske Evrolige, ponudimo odzive po drugem atletskem mitingu diamantne lige in napovemo pester nogometni večer z odločitvijo o naslovu državnega prvaka v zadnjem krogu.


19.5.2022

Rekreacija: Invalidi

V tokratni seriji rekreativnih oddaj smo svojo pozornost usmerili v skupine, ki so večkrat, tudi nehote, zapostavljene. Prejšnjo oddajo namenili srednješolcem, tokrat se posvečamo tako mladostnikom in odraslim. Jure Jeromen in Nina Smole sta iskala možnosti rekreacije med invalidi ter s pomočjo vrhunskega športnika poizvedovala kako se po nesreči vključiti v proces športne vadbe.


12.5.2022

Rekreacija: Dijaki

V prvem delu spomladanske serije oddaj o rekreaciji, ki bo namenjena gibanju odraslih, malčkov, invalidov in mladostnikov, bodo na vrsti srednješolci. Ti so po mnenju stroke populacija, ki je koronsko obdobje najbolje preživela. Nina in Jure bosta v prvem delu pojasnila, zakaj je tako in kako resen je ta premik navzdol, pa tudi, da ni vse samo slabo.


7.5.2022

Leto 2017 in zlata košarkarska reprezentanca

17. september 2017 je zapisan v slovensko športno zgodovino. Ne le zaradi največjega uspeha v ekipnih športih, predvsem zaradi pravljice, ki jo je spisala slovenska košarkarska reprezentanca. Ta je poskrbela, da se tudi po skoraj petih letih še vedno vzneseno govori o neverjetno povezanosti, čustvih in ekipi, ki združuje. Prav to je bil povod za slovenske filmske ustvarjalce, da ne le spomnijo na pomembne trenutke iz Carigrada, temveč slovenski javnosti na povsem nov in drugačen način predstavijo ekipo, ki je te trenutke spisala. Dokumentarni film 2017 bo širši javnosti predstavljen na premieri 3. junija v areni Stožice, z ustvarjalci in nekaterimi akterji iz filma pa se je na novinarski predstavitvi pogovarjala Nina Smole.


5.5.2022

Naval na šport ob 17:45

V popoldanskem Navalu na šport zaokrožimo polfinale v nogometni ligi prvakov in ponudimo uvod v kolesarsko dirko po Italiji.


23.4.2022

Naval na šport ob 09:15

V dopoldnevu na Valu 202 se posvetimo drugi tekmi finala državnega prvenstva za odbojkarje in nam najbližjem reliju za svetovno prvenstvo na Hrvaškem.


15.4.2022

Naval na šport ob 17:45

V popoldanskih športnih minutah se preselimo na teniška igrišča v Antalyi in ceste na Severnem Primorskem, kjer bo letos potekal del kolesarske dirke po Italiji.


3.4.2022

Naval na šport ob 09:15

V dopoldanskem Navalu na šport se posvetimo odzivom po pestri športni soboti na čelu s tekmo rokometašic Krima v ligi prvakinj. Preselimo se v Belgijo na start enodnevne kolesarske klasike, dirke po Flandriji.


6.3.2022

Naval na šport ob 09:15

V dopoldanskih športnih minutah ponudimo odzive po tekmah skakalk in skakalcev v Oslu, finalu pokala domačega tekmovanja v dv oranskem nogometu in napovemo dirko motokrosistov za svetovno prvenstvo.


Več epizod
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt